Heb je een vraag over het huren van een camper?
Bekijk hieronder de meest gestelde vragen.

Algemeen

Nee, u kunt km vrij reizen met onze campers.

Meenemen van huisdieren is toegestaan, mits de camper schoon en geurloos wordt opgeleverd.

Nee.

U kunt buiten Europa reizen, mits u dat heeft overlegt met ons.

Wij leveren de campers met een complete inventaris. Bekijk de inventaris hier. 

Alle campers beschikken over Apple Car Play of Navigatie. U kunt uw telefoon via een USB-kabel aansluiten aan het systeem.

U kunt niét kiezen uit handgeschakeld of automaat

Er zit geen Isofix in de campers. Wel beschikken wij over gordelklemmen voor kinderzitjes. Dit kunt u aangeven wanneer u komt huren.

Onze campers hebben niet allemaal standaard een trekhaak. De campers die dit wel hebben zijn The Mountaineer DELUXE en The Discoverer DELUXE. Bij deze campers is de trekhaak nodig voor de fietsendrager.

De nieuwe dieselmotoren Euro 6 zijn uitgerust met een SCR-katalysator (Selective Catalytic Reduction) die voor de beperking van de stikstofoxidenemissies (NOx) AdBlue gebruikt. Als het AdBlue- lampje gaat branden kunt u vaak nog zo’n 2400 km rijden. Wanneer de tank dan niet is bijgevuld, kan het voertuig niet meer herstarten. Om dit te voorkomen is het dus aan te raden dit te regelen bij het eerst volgende tankstation. Grote tankstations hebben vaak een AdBlue tankpunt, dit staat meestal aangegeven op de zuilen aan het begin van het tankstation. Er zijn ook jerrycans te krijgen, deze zijn wel minder voordelig dan het zelf tanken van de AdBlue.

De blauwe AdBlue-vuldop zit bij de dieseltankklep. AdBlue wordt in een afzonderlijke tank in de camper meegevoerd en deze kunt u vullen wanneer dit wordt aangegeven via een lampje op het dashbord. Vul de tank met minimaal 5 liter bij. Na het bijvullen eerst het contact aanzetten voor zo’n 5 minuten, zonder de motor te starten. Na 5 minuten zet u de camper uit en kunt u de motor weer starten.

Kosten en verzekering

De prijs in het middenseizoen (april, mei, juni, september & oktober) bedraagt 145,00 euro per dag en 180,00 per dag voor de Deluxe campers. De prijs in het hoogseizoen (juli & augustus) bedraagt 170,00 euro per dag en 205,00 per dag voor de Deluxe campers. De boekingskosten bedragen 100,00 per boeking.

Nee. Wij bieden geen reisverzekering en/of annuleringsverzekeringen aan. Wij adviseren deze altijd af te sluiten voordat u met een camper op vakantie gaat. Verder is de camper goed verzekerd en heeft u tijdens de vakantie de mogelijkheid om onze pechhulp in te schakelen.

Annuleert u de camper tot 42 dagen vóór aanvang? Dan rekenen wij 10 procent van het totaalbedrag. Annuleert u de camper vanaf 42 dagen vóór aanvang, dan houden wij de Algemene verhuurvoorwaarden BOVAG Caravan – en Camperbedrijven aan. 

Camper huren

Een camper kan je huren als je een rijbewijs B hebt, minimaal 25 jaar oud bent en langer dan twee jaar je rijbewijs hebt. Lees alle voorwaarden hier: voorwaarden

U haalt de camper de éérste dag van de verhuurperiode op, tussen 15:00 en 17:00 uur in de middag. U brengt de camper de láátste dag van de verhuurperiode terug, voor 11:00 uur in de ochtend. Verder:

  • Wij geven de camper alleen mee aan de persoon die de boeking heeft verricht. Bij het ophalen dient u zich te identificeren. Wanneer een ander persoon de camper komt ophalen, moeten wij hier voorafgaand op de hoogte van zijn.
  • U dient de camper weer schoon in te leveren en de watertanks te legen. Anders rekenen wij € 250,- schoonmaakkosten.
  • U dient het cassette toilet schoon te maken. Anders rekenen wij € 100,- schoonmaakkosten.
  • U krijgt een volle tank diesel mee. Bij het inleveren verwachten wij een volle tank diesel terug. Anders rekenen wij € 150,- voor diesel.
  • De buitenkant van de camper hoeft u niet schoon te maken.

Borg bedraagt 1.250,- en dient bij de tweede facturering te worden betaald. Na afloop storten wij de borg weer terug (als er geen schade is gemaakt). Als u schade maakt dan trekken wij de kosten van de borg af.

Het besturen van onze campers is eenvoudig. Ze zijn wendbaar en makkelijk te besturen. Voor de beginnende kampeerder geven wij tutorials mee in de vorm van QR-codes, hoe alle onderdelen in een camper precies werken et cetera. U kunt ze ook hier bekijken.

Ook kunt u deze blog lezen vol tips!

Nee. U kunt bij ons voor minimaal 3 nachten een camper huren in het middenseizoen en minimaal 6 nachten in het hoogseizoen.

U betaalt  1.250,- aan borg en deze dient bij de tweede facturering te worden betaald. Als u schade maakt dan trekken wij de kosten van de borg af.

20% korting in september & oktober