Heb je een vraag over het huren van een camper?
Bekijk hieronder de meest gestelde vragen.

Algemeen

Nee, je kan kilometer-vrij reizen met onze campers naar de bestemming van jouw keuze.

Meenemen van huisdieren is toegestaan, je dient de camper schoon en geurloos in te leveren..

Nee, roken is niet toegestaan in de campers.

Ja, je mag buiten Europa reizen, mits je dit met ons hebt overlegd.

Alle campers beschikken over Apple Car Play of navigatie. Je kan jouw telefoon via een USB-kabel aansluiten aan het systeem.

Sommige campers zijn standaard voorzien van automaat. Lees goed de beschrijving.

Er zit geen Isofix in de campers. Wel beschikken wij over gordelklemmen voor kinderzitjes. Indie je dit nodig hebt, kan je dit aangeven wanneer je de camper komt huren.

Onze campers hebben niet allemaal standaard een trekhaak. De campers die dit wel hebben zijn The Mountaineer DELUXE en The Discoverer DELUXE. Bij deze campers is de trekhaak nodig voor de fietsendrager.

De nieuwe dieselmotoren Euro 6 zijn uitgerust met een SCR-katalysator (Selective Catalytic Reduction) die voor de beperking van de stikstofoxidenemissies (NOx) AdBlue gebruikt. Als het AdBlue-lampje gaat branden kan je vaak nog zo’n 2400 km rijden. Wanneer de tank dan niet is bijgevuld, kan het voertuig niet meer herstarten. Om dit te voorkomen is het dus aan te raden dit te regelen bij het eerst volgende tankstation. Grote tankstations hebben vaak een AdBlue tankpunt, dit staat meestal aangegeven op de zuilen aan het begin van het tankstation. Er zijn ook jerrycans te krijgen, deze zijn wel minder voordelig dan het zelf tanken van de AdBlue.

De blauwe AdBlue-vuldop zit bij de dieseltankklep. AdBlue wordt in een afzonderlijke tank in de camper meegevoerd en deze kan je vullen wanneer dit is aangegeven via een lampje op het dashboard. Vul de tank met minimaal 5 liter bij. Na het bijvullen eerst het contact aanzetten voor zo’n 5 minuten, zonder de motor te starten. Na 5 minuten zet je de camper uit. Hierna kan je de motor weer starten.

Kamperen met de camper

Wij leveren de campers met een complete inventaris. Bekijk de inventaris van de campers hier. 

Ja, het is mogelijk om een gasfles te laten bijvullen in het buitenland. Dit kan meestal bij speciaal daarvoor bestemde winkels of bedrijven die gasflessen verkopen of verhuren. Houd er wel rekening mee dat de voorwaarden voor het bijvullen van gasflessen per land kunnen verschillen. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat je in sommige landen een bepaald type gasfles moet hebben of dat er specifieke veiligheidsmaatregelen gelden voor het bijvullen van gasflessen. Het is daarom aan te raden om vooraf te informeren over de regels en voorwaarden voor het bijvullen van gasflessen in het land waar je je bevindt.

Camper huren

Een camper kan je huren als je een rijbewijs B hebt, minimaal 25 jaar oud bent en langer dan twee jaar je rijbewijs hebt. Lees alle voorwaarden hier: voorwaarden

Mocht je een ongeluk hebben gehad waardoor je niet meer verder kan rijden, dan krijg je (bij beschikbaarheid) een vervangende camper.

Je haalt de camper de éérste dag van de verhuurperiode op, tussen 15:00 en 17:00 uur in de middag. Je brengt de camper de láátste dag van de verhuurperiode terug, voor 11:00 uur in de ochtend. Verder:

 • Wij geven de camper alleen mee aan de persoon die de boeking heeft verricht. Bij het ophalen dien je jezelf te identificeren. Wanneer iemand anders de camper komt ophalen, moeten wij hier voorafgaand op de hoogte van zijn.
 • Je dient de camper weer schoon in te leveren en de watertanks te legen. Anders rekenen wij €250,- schoonmaakkosten.
 • Je dient het cassette toilet schoon te maken. Anders rekenen wij €100,- schoonmaakkosten.
 • Je krijgt een volle tank diesel mee. Bij het inleveren verwachten wij een volle tank diesel terug. Anders rekenen wij € 200,- voor diesel.
 • De buitenkant van de camper hoef je niet schoon te maken.

Het besturen van onze campers is eenvoudig. Ze zijn wendbaar en makkelijk te besturen. Voor de beginnende kampeerder geven wij tutorials mee in de vorm van QR-codes, hoe alle onderdelen in een camper precies werken et cetera. Je kan ze ook hier bekijken.

Ook kan je onze blogs vol tips lezen!

Nee, je mag met de camper niet naar een wintersportgebied rijden of terecht komen in winterse omstandigheden. Wij bieden alleen zomerbanden bij onze campers.

Kosten en verzekering

 • In April & Oktober
 • 2-4 persoons buscampers zijn te huur voor €99,- per nacht
 • 2-persoons campers zijn te huur voor €115,- per nacht
 • 2-4 persoons campers zijn te huur voor €135,- per nacht
 • 2-6 persoons campers zijn te huur voor €145,- per nacht
 • Deluxe campers zijn te huur voor €160,- per nacht
 • In Mei, Juni & September
 • 2-4 persoons buscampers zijn te huur voor €109,- per nacht
 • 2-persoons campers zijn te huur voor €135,- per nacht
 • 2-4 persoons campers zijn te huur voor €155,- per nacht
 • 2-6 persoons campers zijn te huur voor €165,- per nacht
 • Deluxe campers zijn te huur voor €180,- per nacht
 • In Juli & Augustus
 • 2-4 persoons buscampers zijn te huur voor €139,- per nacht
 • 2-persoons campers zijn te huur voor €160,- per nacht
 • 2-4 persoons campers zijn te huur voor €185,- per nacht
 • 2-6 persoons campers zijn te huur voor €195,- per nacht
 • Deluxe campers zijn te huur voor €215,- per nacht

Nee, je kan bij ons voor minimaal 3 nachten een camper huren in het middenseizoen en minimaal 6 nachten in het hoogseizoen.

Je betaalt €1.250,- aan borg en deze dient bij de tweede facturering te worden betaald. Als je schade maakt, dan trekken wij de kosten van de borg af.

Borg bedraagt €1.250,- en dient bij de tweede facturering te worden betaald. Na afloop storten wij de borg weer terug, mits er geen schade is gemaakt. Als je schade maakt dan trekken wij de kosten van de borg af.

Ja, je krijgt één volle gasfles mee.

Nee, wij bieden geen reisverzekering en/of annuleringsverzekeringen aan. Wij adviseren deze altijd af te sluiten voordat je met een camper op vakantie gaat. Verder is de camper goed verzekerd en heb je tijdens de vakantie de mogelijkheid om onze pechhulp in te schakelen.

Annuleer je de camper tot 42 dagen vóór aanvang? Dan rekenen wij 10 procent van het totaalbedrag. Annuleer je de camper vanaf 42 dagen vóór aanvang, dan houden wij de Algemene verhuurvoorwaarden BOVAG Caravan – en Camperbedrijven aan. 

4 februari open dag Maastricht

11 februari open dag Hillegom