Nog even lekker er tussen uit in het laagseizoen? September en oktober zijn perfecte maanden voor een trip met de camper. Het hoogseizoen is voorbij dus het is overal rustiger en vaak ook voordeliger om op vakantie te gaan. Nu hebben wij ook een mooie kortingsactie rond deze periode zo houdt u wat over voor leuke uitjes! Wilt u graag een keer met de camper op vakantie, maar weet u niet waar u moet beginnen? Wij hebben wat leuke tips op een rijtje gezet!

Actievoorwaarden

  • Actie geldt alleen voor nieuwe boekingen
  • Actie geldt alleen voor september & oktober
  • Actie is niet mogelijk in combinatie met bestaande kortingen
  • Actiecode is éénmalig te gebruiken
  • Bij verlenging van de boeking betaald u normaal tarief


Duitsland

Houdt u iets minder van de warmte dan is Duitsland een goed idee. Vlak bij de Nederlandse grens heerlijk opladen in de natuur! De grensregio is sowieso een prachtig gebied voor kampeerders, er zijn hier ook volop campings te vinden. Naast dat het een campervriendelijk land is kunt u er goed fietsen en ook zijn er prachtige wandelroutes. 

Als tip kunnen wij Teutoburgerwald aanraden. Het woud is niet alleen prachtig maar er is ook veel te doen. De uitgestrekte bergrug die voor een deel in Noordrhein-Westfalen en deels in Niedersachsen ligt kent een lange geschiedenis waar zelfs de Germanen en Romeinen al weet van hadden en hier ook flink hebben gevochten. Er is hier veel van de geschiedenis terug te vinden in de omgeving.

De levendige geschiedenis kunt u bezichtigen in het Museum Park Kalkriese leer je alles over deze geschiedenis. Ook voor kinderen is het een leuke plek om van alles te leren en te doen.

Toch liever in beweging? Er is goed te fietsen in de omgeving, langs het heuvelachtige landschap tussen de velden, weides en door de groene bossen. Af en toe een tussenstop in een van de pittoreske dorpjes voor een lekker stukje Apfelstrudel om het vakantiegevoel compleet te maken.

In het dorp Bippen kunt u fietsen op een spoorfiets! U kunt daar zo’n 8 kilometer door Hasetal fietsen met een wagonfiets over het spoor. Er zijn verschillende  opties en opstappunten. U kunt ook kiezen of u met z’n tweeën gaat of een groep. De website voor meer informatie: www.hasental.de.

Om de dorpjes en steden wat beter te ontdekken is het ook leuk om eens naar een weekmarkt te gaan. Elke plaats kent er wel eentje en het is er goed vertoeven tussen eetkraampjes en verse streekproducten. Een tip, de Münsterland bonbons!

Tip voor een goede camper camping: https://www.ferienparkteutoburgerwald.eu/nl/index.php

Portugal

Bent u op zoek naar de zon? En vindt u het niet erg om flink wat kilometers te maken. Dan is Portugal een goede tip om nog lekker de nazomer te vieren met de camper. Neem de tijd want het is nogal wat kilometers, maar u heeft het verblijf bij de hand dus stoppen kan tussen door heel makkelijk.

Nog verder door naar beneden in het puntje van Portugal ligt de Algarve waar een van de mooiste stranden van de wereld te vinden is Praia da Marinha. Goudgeel zand en het helderblauwe water tussen de rotsen geeft een droomplaatje. In de Algarve zijn vele ruige kusten en goede surfspots. Verder zijn er overal schattige en unieke dorpjes en geweldige wandelroutes.

Camping tip: https://parquedagale.com/


Faro

Wat ook zeker de moeite waard is, de stad Faro. Een kleurrijke stad vol sinaasappelboompjes, heerlijke eetplekjes en cafeetjes waar u vooral de witte sangria eens moet proberen.

Langs de kust liggen vele campings die ook geschikt zijn voor campers, ook zijn er camperplaatsen (een soort parkeerplaats met extra grote plekken), dit wordt vaak aangegeven met speciale borden langs de weg.

Als u wat hoger en noordelijker in Portugal blijft ligt daar Porto, wel bekend van zijn port. Hier langs loopt de Douro rivier waar vlakbij de Douro-vallei te vinden is, de lekkerste Portugese wijnen en port zijn hier te krijgen. De omgeving is hier prachtig groen en dus een lust voor het oog om met de camper door heen te rijden.

Camping tip: https://quintadorio.nl/


20% korting in september & oktober