Rijden met een camper kan soms een beetje anders zijn dan rijden met een gewone auto. Het is belangrijk om rekening te houden met het gewicht en de afmetingen van de camper, en om extra voorzichtig te zijn op de weg. Hier zijn enkele tips om te overwegen als je voor het eerst gaat rijden met een camper:

  1. Maak je vertrouwd met het voertuig voordat je de weg op gaat. Neem de tijd om te oefenen met het rijden in de camper voordat je op reis gaat. Zo kun je wennen aan het gevoel van het voertuig en leer je hoe alles werkt, zoals de remmen, de versnellingen en de ruitenwissers.
  2. Controleer de afmetingen van de camper voordat je de weg op gaat. Houd er rekening mee dat de camper waarschijnlijk langer, breder en hoger is dan een gewone auto. Dit betekent dat je misschien beperkt bent in de route die je kunt nemen en dat je extra voorzichtig moet zijn bij het rijden onder bruggen of door tunnels.
  3. Maak je vertrouwd met de wegcode. Het is belangrijk om te weten wat de verkeersregels zijn voor campers, zoals de maximumsnelheid en de afstand die je moet houden tot de voorganger. Houd ook rekening met het feit dat de camper misschien trager is dan andere voertuigen op de weg, dus zorg ervoor dat je genoeg ruimte houdt voor andere voertuigen als je wilt inhalen.
  4. Wees voorzichtig bij het nemen van bochten. Omdat de camper langer en zwaarder is dan een gewone auto, is het belangrijk om extra voorzichtig te zijn als je een bocht neemt. Neem de bocht op een lagere snelheid dan je normaal zou doen en houd voldoende afstand tot andere voertuigen of obstakels.
  5. Controleer de belading van de camper voordat je de weg op gaat. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de belading van de camper goed verdeeld is en dat alles veilig bevestigd is. Dit kan helpen om te voorkomen dat de camper omver geworpen wordt tijdens het rijden.
  6. Wees voorzichtig bij het rijden op onverharde wegen. Als je van plan bent om op onverharde wegen te rijden, is het belangrijk om extra voorzichtig te zijn.

4 februari open dag Maastricht

11 februari open dag Hillegom